Kierrätys

AUTOJUSSI ON VIRALLINEN ROMUAUTOJEN VASTAANOTTOPISTE

site-logo

moottori

Toimimme virallisena romuajoneuvojen vastaanottopisteenä. Vastaanottopiste toimittaa tiedon romuajoneuvon vastaanottamisesta Ajoneuvohallintokeskus AKE:lle rekisteristä poistoa varten, jolloin ajoneuvoverot ja liikennevakuutus päättyvät. Otamme vastaan myös rekisteristä poistettuja ajoneuvoja. Romuajoneuvojen luovuttaminen vastaanottopisteisiin on maksutonta.

kierratysjarjestelma_kuva

AUTOJUSSI ON YMPÄRISTÖN YSTÄVÄ

Euroopan yhteisön romuajoneuvoja koskeva Direktiivi astui voimaan 21.4.2002. Lain tarkoituksena on edistää ajoneuvoista peräisin olevien jätteiden määrän ja niistä aiheutuvien ympäristöhaittojen ehkäisemistä, romuajoneuvojen hyödyntämistä sekä romuajoneuvoista peräisin olevien osien uudelleenkäyttöä. Lain tarkoituksena on myös parantaa romuajoneuvojen varastoinnin ja jätehuollon ympäristönsuojelua.

KEMINMAAN AUTOJUSSI OY:LLE MYÖNNETTIIN KUNNIAKIRJA YMPÄRISTÖNHOIDON HYVÄKSI TEHDYSTÄ TYÖSTÄ MARRASKUUSSA 2003. KUNNIAKIRJAN MYÖNSIVÄT KEMINMAAN KUNTA JA KEMINMAAN YRITTÄJÄT.

Keminmaan Autojussi on ollut ympäristöasioissa ajoissa liikkeellä. Yrityksellämme on sekä ympäristölupa, että vuonna 2000 rakennettu ,140 neliön ympäristöhalli, jossa pääasiassa vakuutusyhtiöiltä ostetut kolarivaurioituneet autot tyhjennetään myrkyistä. Autoraakileista on heti tyhjennettävä mm. polttoaineet, öljyt, jarrunesteet sekä lasinpesunesteet.

Meille ympäristönsuojelu on tärkeä asia ja siksi halusimme olla asialla ensimmäisten joukossa –  vuonna 2001 vastaavia ympäristöhalleja oli Suomessa vain kaksi.

Huhtikuussa 2002 voimaan astunut laki romuajoneuvojen jätehuollosta kattaa myös kierrätyksen. Autojussilla romuajoneuvot kierrätetään vähintään 85%:sesti.